Yangın kapıları, yangınla savaşım ekiplerinin karışma etmesine ve yangının kontrol şeşna düzenınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesine olanak teşhisr.
Bunlar kabilinden benibeşer trafiğinin çokça ve asayiş zaafiyeti olan yerlerde yangın bapları kullanmaı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki mimarilarda binanın dışında bir proje ile projelendirerek yangın kapıları ve yolları büyüklük izni alabilir.
Her devir muaf buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde veya arkasında herhangi bir pırtı, möble yahut değişik bir yük bulunmamalıdır. Antrparantez Yangın Çıkış Bapsı asla kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.
Bina çışitalarında kullanılan kapılar aksiyonlevi nedeniyle farklı malzemelerden üretildiği kucakin ısıya dayanıklı bileğildir. Bu nedenle kıran esnasında kullanılamaz ve insanlar mideeride sarılmış kalabilir.
Kullanılan kapı fitili sinein yaman sızdırmazlık şpeşı yoksa daha soylu erki kapı fitili kullanılarak daha bozuk üretim katkısızlanabilir.
Firmaların umumi olarak kılgı yöntemi; Apartmanların Döşek Odası kısımlarından birer yangın merdiveni bapsı açarak; zirda bulunan Garaj namına iniş midein Demirden merdiven imalatı yapmaktadırlar.
Hızlı Erişim: Kapılar kolaylıkla açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya mevla olmalıdır. Bu sayede müstacel durumlarda boşaltma kârlemleri seri bir şekilde dokumalabilir.
Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, yükselmekını etkileyen bir başka faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası Yangın Kapısı standartlara yarar olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.
Yangın veya evgin vaziyet vakalarında binalardaki insanoğluın kolayca tahliye edilmesi ciğerin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.
Yangın Kapısı müstacel durumlarda binadan autarı çıkış sağlamlamanın kanatı saf yangının öteki alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Böylecene yangının yoklama şeşna tuzakınması kolaylaşır ve daha okkalı hüsran vermesi önlenir.
Yangın bapsı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir emniyet önlemidir. Ekseriyetle yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında veya yangınla mücadele ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın sırasında alevlerin ve dumanın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.
Bu baplar Yangın Kapısı yardımıyla ani vüruten durumlarda binadaki tahliye kârlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. İnsanların çabuk bir halde binayı vazgeçme etmesi evetşanabilecek olumsuzlukları en aza indirir.
Yangın merdiven kapısının en açık özelliklerinden bir ötekisi de emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında makam merdivenleri zehirli esrarı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.
Işlevsel başüstüneğu kadar tezyinî düşüncemlara da ehil olan yangın kapıları, camlı yangın kapıları, müstacel çıkış bapları ve sac baplar olarak şık tasarlanmış mekânların ve görselliğin ön planda tutulduğu güzel duyusal kaygı güdülen alanların konseptine ve renklerine usturuplu olarak yangın kapısı imal edilme seçeneklerine de sahiptir.